Valikko Sulje

Digituki Etelä-Karjalassa

Teksti "Kun arki jumittaa digituki auttaa".

Älä raavi päätäsi – kysy digitukea

Digituella tarkoitetaan sähköiseen asiointiin sekä laitteiden ja palveluiden käyttöön liittyvää neuvontaa, ohjausta ja opastusta. Etelä-Karjalassa on useita toimijoita, jotka tarjoavat asukkaille digineuvontaa.

Löydät digitukea tarjoavat tahot kunnittain eriteltynä vasemman reunan valikosta.

Huomaathan, että saat neuvoja digitaalisten palvelujen käytöstä myös kunkin palvelun tarjoajalta (esim. pankit, Kela, kunnat).

Etätuen antajia löydät tästä linkistä.

Digitukea koordinoidaan Etelä-Karjalan alueella Digituki @ ekarjala II -hankkeessa, jonka yhteystiedot löydät hankkeen verkkosivulta.

Sarjakuva, jossa pariskunta keskustelee kirjaston palveluista. Nainen neuvoo miehelle, että e-kirjastosta voi lainata sähköisiä kirjoja, vaikka fyysinen kirjasto olisi kiinni. E-kirjoja voi lukea vaikka sohvalla tai pihalla eri laitteilla. Kirjastosta saa apua kaikkiin tietokoneen ja älypuhelimen käyttöön liittyviin asioihin.
Sarjakuva, jossa vanhempi nainen ja pyörätuolissa istuva poika keskustelevat terveyspalveluista. Nainen valittelee närästystä ja aikoo mennä lääkäriin. Poika neuvoo häntä tekemään ensin oirearvion Omaolo-palvelussa.
Sarjakuva, jossa äiti ja poika keskustelevat pankkipalveluista. Äiti neuvoo poikaa ottamaan käyttöön mobiilipankin.