Valikko Sulje

Etelä-Karjalan uusiutuva metsäteollisuus on huippuluokkaa. Metsäteollisuuden ansiosta viennin osuus on väestöön suhteutettuna poikkeuksellisen korkea. Kaakkois-Suomi on Euroopan merkittävin metsäteollisuuskeskittymä ja metsätutkimuksen ydinalue. UPM ja Stora Enso ovat keskittäneet metsätutkimuksensa Etelä-Karjalaan. Biotalous kehittyy vahvasti Etelä-Karjalassa: Lappeenrannassa avattiin vuonna 2015 maailman ensimmäinen biojalostamo.

Lake Saimaa on the Finnish East Coast

Yrityselämän vahvana tukena toimivan Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) strategiana on ratkaisujen hakeminen maailman suuriin ongelmiin. Uudet kestävän kehityksen liiketoimintamallit, vihreän kasvun yrittäjyys, pk-yritysten kasvun tukeminen sekä Venäjä-osaaminen ovat LUT:n vahvuuksia. Yliopiston energiaosaaminen on Euroopan mittakaavassa huippuluokkaa.

Venäjän rajan läheisyys on maakunnan elinkeinoelämän kannalta merkittävä asia. Etelä-Karjalan yritykset ovat hyötyneet rajan välittömästä läheisyydestä. Erityisesti maakunnan kauppa ja palvelut ovat kehittyneet huomattavasti venäläisen ostosturismin ansiosta. Matkailuelinkeinon merkitys koko Saimaan alueella on noussut 2000-luvulla.